SON DAKİKA
reklam
reklam

Okula Uyum Süreci

Köşe Yazarı: TUĞÇE DİLARA SÖNMEZ   Eklenme Tarihi: 6 Eylül 2024, Cuma - 08:05   Okunma Sayısı:

Bildiğiniz gibi eğitimin amacı, sadece akademik beceriler kazandırmak değil kişisel ve sosyal çevreye uyumları için gerekli becerileri de geliştirmektir. Okula yeni başlayan çocuklarıyla birlikte ebeveynler de beklenmedik ve yeni bir süreçle karşı karşıya kalırlar. Böyle dönemlerde herkesin belli bir uyuma ihtiyacı olur. Tıpkı kelimenin manasında gördüğümüz gibi sınıfa yeni gelen bir çocuk bir bütünün parçaları arasındaki uygunluğa ihtiyaç duyar. 

Ebeveynler için çocuktan ayrılmanın endişesi, heyecanı ve mutluluğu ; öğretmenler için yeni yola çıkan öğrencileri ile tanışmanın heyecanı ile yeni bir döneme daha adım atıyoruz. çocuklar okula ilk geldiklerinde anne babalarına sarılıp onları bırakmak istemeyebilirler fakat önden okulun anlatıldığı bir çocuk için uyum daha kolaydır. Okula neden geldiğini orada neler yapacağını abartılı ve yanlış bilgi olmadan çocuklara açıklamak gerekir. 

Okula uyumda zorlanan çocuklarda iştah kaybı ve karın ağrısı gibi fiziksel değişiklikler görülebilir, aynı zamanda davranış değişiklikleri de beklediğimiz normal bir durumdur. 

Olabildiğince dramatik ve uzun vedalardan kaçınmak , hızlı vedalaşmak işleri kolaylaştıracaktır. Teselli etmeye anne babanın kalmaması ve bunu öğretmenlere bırakması önemli fakat okuldan gizlice ayrılmak doğru değildir. 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam