SON DAKİKA
reklam
reklam

Doğada yürüyüş yapmak

Köşe Yazarı: Sinan ERDOĞDU   Eklenme Tarihi: 16 Temmuz 2024, Salı - 11:18   Okunma Sayısı:

Doğada uzun yürüyüşler yapmak, özellikle yaz aylarında oldukça popüler. Fakat çok fazla yağ yakacağım derken 60 dakikadan fazla egzersiz-yürüyüş yapmak sağlığınızı bozar. Yoruldum deyip günde bir seferde ve 1 saat yapacağınız yürüyüşü, 30’ar dakikadan 2 dilime bölerek sabah ve akşam olmak üzere 1 saat yapacağınız yürüyüşü, 30’ar dakikadan 2 dilime bölerek sabah ve akşam olmak üzere iki aşamalı yaptığınızda: Metabolizmanızın en üst düzeyde (%80) yağ yakmaya başladığı süre egzersizin 24. dakikasıdır. 6 dakika tam kapasite yağ yakıp ara vermeniz kilo denetimi programlarında size çok katkı sağlamaz. Çünkü aynı sistem öğleden sonra da başınıza gelecek. Toplam 60 dakikada 12 dakika tam kapasite yağ yakmış olacaksınız.

Hiç egzersiz yapmamak nasıl sağlığımız için olumsuzluk teşkil ediyorsa, aşırı egzersiz ve yanlış egzersiz de yaşamınıza kalite ve sağlık katmaz.

Günde 12.500-20.000 adım hareketliliğin mükemmel olduğunu gösterir ama yorgunluk, iş performansında düşmeler görülebilir.

Bunun yerine 60 dakikayı tempolu olarak bir seferde yürüdüğünüzde ise 36 dakika yağ yakabiliyorsunuz.

 

“Daha fazla yağ yakacağım, zamanım ve enerjim var ” deyip yürüyüşü, 90 dakikalara çıkarırsanız başınıza neler gelecek bir de onlara bakalım:

Yapılan bilimsel çalışmalarda günde 10.000 ile 12.500 adım atmak, ömrünüzün 9 yıl uzamasını sağlarken yağ yakılmasını da hızlandırır.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam