SON DAKİKA
reklam
reklam

Mavi Nefes Projesi’ne Kız Meslek Lisesi de katıldı

Eklenme Tarihi: 16 Ekim 2024, Çarşamba - 09:07   Okunma Sayısı: 4362
Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Coğrafya öğretmeni Serkan Öztürk ve Selgül Ünlüeser'le Maltepe Meydanda yapılan etkinliklere katılan öğrenciler; Sıfır atık etkinliklerine katıldı.

 

TURMEPA-Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Maltepe Meydanı’nda kurulan eğitim alanındaki    etkinliklere  Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi    öğretmen ve öğrencileri de katıldı

Mavi Nefes Projesi kapsamında düzenlenen etkinliklerde  “Deniz Varsa Hayat Var”, “Sürdürülebilir Bir Dünya ve Temiz Denizler”  ve denizlerimizin mavi kalması amacıyla TURMEPA /Deniz Derneği Tarafından “Sürdürülebilir Deniz ve Tatlı Su Ekosistemi” gibi konular işlendi

Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Coğrafya öğretmeni Serkan Öztürk ve Selgül Ünlüeser'le Maltepe Meydanda yapılan etkinliklere katılan öğrenciler; Sıfır atık etkinlikleri, temiz üretim teknolojileri, söyleşiler, atölyeler ve çevre temalı bir kitap fuarının yer aldığı alanda çalışmalara katıldı.

Etkinliklerde öğrencilere yelken yapımı workshop ve oyunlarla Mavi Nefes Projesi ve denizlerimizin önemi anlatıldı. Öğrencilerimizde küresel ısınma, denizleri koruma, denizlerin ekosisteminin önemi üzerine farkındalık oluştu. Öğrenciler, öğretmenleri Serkan Öztürk, Kübra Karabulut ve Özlem Yalçınkaya eşliğinde ikinci gün eğitime de coşkuyla katıldı ve keyifli paylaşımlarda bulundu. Ahşap malzemeden yaptıkları üretimle dönüştürülebilir ürünler hakkında bilgi alırken, kendi adlarına yaptıkları ürünleri çok sevdiler. Öğrencilerin, kendi alanları dışında ürettikleri ürünün değerli olduğunu; okulun atölyelerinde kullanacakları ürünlerde sıfır atık, hatta 2.kez dönüşümü düşüneceklerini söylemeleri, eğitime katılan öğretmenlerini mutlu etti.

Okul Müdürü Selami Çiçek; “Öğrencilerimiz için; gerçekleştirilen sunumda gençlerin el becerisini geliştirecek bir ürün üretmenleri, etkinliğin içinde yaşamaları, doğal çevreyi koruma adına adeta bundan sonra gönüllüyüz demeleri öğretmen ve idarecilerimizi memnun etti. Özellikle denizlerin korunması adına her bireyin, her öğrencimizin çabası gelecek nesillerimiz için yaşam kaynağının tükenmesini önleyecek, dışarıya bağımlılığı azaltacaktır” dedi.

 

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam