SON DAKİKA
reklam
reklam

İstanbul’un kurtuluşu coşkuyla kutlandı

Eklenme Tarihi: 16 Ekim 2024, Çarşamba - 09:19   Okunma Sayısı: 4020
Müdür Selami Çiçek, "6 Ekim, İstanbul'un kurtuluşu ile sadece bir şehrin değil, bir milletin bağımsızlık mücadelesinin taçlandığı gündür" dedi

 

Maltepe Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri İstanbul'un kurtuluşunu; düşmanlardan temizlenmesini, bugün Anadolu'nun Türk olmasını perçinlemesini anlatan 6 Ekim Kurtuluş Programını sundu.

Tarih Zümre Başkanı; Nuray Bingöl ve Burçin Koç hazırladıkları programı öğrencilerle okul bahçesinde coşkuyla gerçekleştirdiler. Burçin Koç günün anlam ve önemini, kurtuluş mücadelesini, İstanbul'un bugün Türk olarak kalmasını anlatırken, öğrenciler şiirlerle eşlik ettiler.

Okul müdürü Selami Çiçek yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bugün, Türk milletinin tarihindeki en onurlu günlerden biri, kurtuluş mücadelesinin dünyaya örnek olduğu, bir karış toprağın dahi kutsallığının haykırıldığı; 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluş’unu kutlamak üzere bir aradayız. Bundan tam 101 yıl önce, 6 Ekim 1923’te, İstanbul düşman işgalinden kurtarıldı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kalbi olan bu güzel şehir özgürlüğüne kavuştu.

İstanbul, sadece bir şehir değil, milletimizin binlerce yıllık tarihinin ve medeniyetimizin en önemli sembollerinden biridir.

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının cesareti, azmi ve milletimize olan inançları sayesinde İstanbul tekrar Türk bayrağına kavuşmuştur. Onların önderliğinde, sadece bir şehir değil, bir millet yeniden ayağa kalkmıştır,

Sevgili öğrenciler, bizler bugün özgürce bu sıralarda oturup öğrenim görebiliyorsanız, bunu atalarımızın mücadelelerine borçluyuz. Bugün, onların bize miras bıraktığı bu özgür ve bağımsız Türkiye'yi daha ileriye taşımak, her birimizin görevidir.

Değerli öğretmenlerimiz, siz bu kutsal görevin en önemli neferlerisiniz. Geleceğimizi inşa edecek olan gençlerimizi bu şuurla yetiştirmek ve onlara vatan sevgisini aşılamak, en büyük sorumluluğunuzdur.

6 Ekim, İstanbul'un kurtuluşu ile sadece bir şehrin değil, bir milletin bağımsızlık mücadelesinin taçlandığı gündür.  Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, onların bize emanet ettiği bu güzel vatanı sonsuza kadar koruyacağımıza söz veriyoruz.

Unutmayalım ki, bağımsızlık bizim en büyük mirasımız ve en büyük sorumluluğumuzdur” dedi.

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam