SON DAKİKA
reklam
reklam

Maltepe’de suça ve suçluya geçit yok

Eklenme Tarihi: 21 Eylül 2024, Cumartesi - 08:38   Okunma Sayısı: 465
Huzur Toplantısı’nda konuşan Maltepe İlçe Emniyet Müdürü Oktay Çelik, İstanbul’un en önemli ilçelerinden biri olan Maltepe’de polisin başarı düzeyinin yüksek olduğunu belirtirken, işlenen şuçların yüzde 97’sinde faillerin tespit edildiğini söyledi.

 

Maltepe Emniyet Müdürlüğü, Polis-Halk ilişkilerini geliştirmek ve vatandaşların sorunlarına yerinde çözüm bulmak için Cevizli Cumhuriyet Kültür Merkezi'nde Maltepe Protokolü'nün katılımıyla "Huzur Toplantısı" düzenlendi.

Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, Belediye Başkanı Esin Köymen, CHP İlçe Başkanı Kenan Otlu, AK Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akkaya, MHP İlçe Başkanı Can Ildırı,

Belediye Başkan Yardımcıları, Kurum Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Okul Müdürleri, STK Temsilcileri, Gazeteciler ve Vatandaşlar Katıldı.. Kaymakam Tiryaki ve Belediye Başkanı Köymen’in konuşmalarının ardından Maltepe İlçe Emniyet Müdürü Oktay Çelik, toplantıya katılanlara Maltepe'deki asayiş olaylarıyla ilgili barkovizyon eşliğinde bilgilendirme yaptı. Konuşmaların ardından soru cevap bölümüne geçildi.

BAHRİ TİRYAKİ

Toplantıda konuşan Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, 'Devletin temel hizmet alanı vatandaşların güvenliği, esenliği ve sağlığı. Biz de Maltepe ilçemizde vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için karasal alanda İlçe Emniyet Müdürlüğümüz aracılığıyla, denizde ise, Sahil Güvenlik Komutanlığımız aracılığıyla yoğun gayret ve çaba göstermekteyiz. Emniyet asayiş alanına giren başka bir faaliyet alanımız ise, Maltepe Cezaevinde bulunan vatandaşlarımızın güvenliğinin 24 saat sağlanmasıdır.

Günümüzde yaşamın daha komplike hale gelmesi, teknolojinin artmasıyla birlikte özellikle gençlerimiz ve çocuklarımızı her türlü bağımlılıktan uzak tutmaya çalışmaktayız. Madde bağımlılığından gençlerimizi ve çocuklarımızı korumayı arzu ediyoruz. Bu konuda polislerimiz devletimizin güvenlik birimleri yoğun gayret gösteriyor” dedi.

ESİN KÖYMEN

Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen; “Temel amaçlarımızdan bir tanesi de yaşadığımız bölgede güvenlik de dahil olmak üzere, hepimizin birlikte bir iç barış içerisinde hayatımızı idame ettirmemiz. Herşeyden önce sağlam yapılı bir çevrede hayatımızı geçirmemiz bizim de önceliğimiz. Emniyetimizle birlikte zabıta teşiklatımız güvenlik açısından ortak çalışmalar yapıyor. Bunların öncesinde hep birlikte yapmamız gereken başka bir çalışma daha var. Bu çalışma da çocuklarımızın geleceği için yaşadığımız çevreye sahip çıkmamız. Çalışma arkadaşlarımızla yapmaya çalıştığımız en önemli işlerin başında, çocuklarımızın daha güvenli ortamlarda yaşayabilmesini sağlamak geliyor. Suç merkezleri haline gelebilen metruk binalarla mücadele de gündemimizde önemli yer teşkil ediyor' diye konuştu.

OKTAY ÇELİK

Maltepe İlçe Emniyet Müdürü Oktay Çelik, Polis - halk ilişkilerinin geliştirilmesi, güvenlik ve asayiş konularında halkın tespit, değerlendirme ve beklentilerinin yanında doğrudan katılımın sağlanması, daha huzurlu bir yaşam alanı için halkla ortak çalışmalar yapılabilmesi ile vatandaşların şikâyet ve sorunlarının yerinde birebir iletişim kurularak değerlendirilip, çözüm üretilebilmesi amacıyla bu toplantının gerçekleştirildiğini söyledi.

Oktay Çelik, Maltepe’ye yeni atanmış bir emniyet müdürü olarak bu geniş katılımdan çok mutlu olduğunu ve İlçe Emniyet müdürlüğü olarak hesap vermek amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini hatırlattı.

Maltepe’nin resmi nüfusu 513 bin olmasına rağmen gerçekte, 600 bine yakın nüfusa sahip olduğunu, ilçede hareketli nüfusun ortalama 2 milyon civarında olduğunu vurgulayan Oktay Çelik,  153 okul, 84 cami, iki kilise ve 5 üniversiteye sahip ilçede Maltepe’nin İstanbul’un önemli ilçelerinden biri olduğunu belirtti.

İlçede işlenen suçların yüzde 37’sinin kişisel suçlar, 19’unun mal varlığına karşı suçlar, yüzde 21’inin topluma karşı işlenen suçlar, yüzde 3’ük bölümünün de millete ve devlete karşı işlenen suçlar olduğunu vurgulayan Çelik sunumunda özetle şunları söyledi;

 'Maltepe'de bu suçların yüzde 97'sinin failini buluyoruz. 100 suçtan sadece 3 tanesi senede ortalama olarak faili meçhul kalabiliyor. En çok işlenen suçlardan suçlardan bir tanesi de evden hırsızlık suçları. Bunların yüzde 99’u gündüz işleniyor ve eşkallerinin ortaya çıkmamasını sağlamak için kılık değiştiren özellikle tesertürü kullanan hırsızlarla karşılaşıyoruz.

Bir başka önemli suç kategorisi de dolandırıcılık olarak öne çıkıyor. Emniyet Genel Müdürlüğümüz, telefonda kendilerini polis, hakim, savcı olarak tanıtıp para talep edenler ile "444" ve "0850"li numaralı hatlardan arayarak banka hesap ve kişisel bilgileri isteyenlere karşı dikkatli olunması konusunda her ne kadar uyarılarda bulunuyorsa da ne yazık ki vatandaşlarımızın bu konudaki mağduriyetleri az da olsa devam ediyor. Hepimizin bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bizlere intikal eden 10 şikayetten 4’ünü ne yazık ki dolandırıcılık şikayetleri oluşturuyor. İnşaatlardan hırsızlık da mücadele ettiğimiz önemli suç türleri arasında yer alıyor.

İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak suçu önlemeye yönelik çalışmalarımız sürüyor. Belediye Başkanımızın da belirttiği gibi metruk binalar ve boş alanlar önemli suç merkezleri olarak karşımıza çıkıyor. Bizler belediyemizle koordineli olarak bu alanları sürekli kontrol altında tutmaya gayret ediyoruz. Suçları önleme noktasında kameraların çoğultılması ile ilgili çalışmalarımız var. İşyerlerinin de kameralı sisteme geçmesini sağlamak, suç oranlarının azaltılması noktasında önemli hedefler arasında bulunuyor.

Suç oluşması muhtemel mekanlarla ilgili çalışmalarımız da ara vermeksizin devam ediyor. Hangi saatlerde hangi mekanlarda daha çok suç oluştuğu bilimsel araştırmalarla ortaya çıkarılıyor. Bizler de ilçe emniyet müdürlükleri olarak bu saatler ve mekanlara yoğunlaşıyoruz. Devletimizin sunduğu teknolojik umkanlardan sonuna kadar yararlanıyoruz.

Suçun işlenmemesi için önceden tedbir alma anlamına gelen proaktif güvenlik veya polislik, kamu düzenini sağlamada çağdaş ve etkin bir yaklaşımdır. Proaktif güvenlik anlayışında temel ilke insanları suça iten nedenleri ortadan kaldırarak suç işlemesini önlemektir. Biz de bu çalışmaları Maltepe’de titizlikle yürütüyoruz.”

Editör: Uğur Faruk Yıldız - İsmet Akkoç

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam