SON DAKİKA
reklam
reklam

Bilinçli kozmetik ürünlerin seçimi için “Tüketici El Kitabı” okurla buluştu

Eklenme Tarihi: 7 Eylül 2024, Cumartesi - 00:07   Okunma Sayısı: 23913
Kozmetik ürün seçimi, cilt-vücut sağlığı ve yaşam kalitesi açısından büyük önem taşıyor.

Tüketicilerin cilt tiplerine uygun ve güvenli içerikler içeren ürünleri tercih etmesi, olası alerjik reaksiyonlar ve cilt problemlerinin önüne geçilmesini sağlıyor. Kaliteli ve şeffaf etiketlemeye sahip ürünler, cildin sağlıklı kalmasını ve uzun vadede daha iyi sonuçlar elde edilmesini destekliyor. Ancak son dönemde kozmetik ürün kullanımında yapılan yanlış tüketici alışkanlıklarının yarattığı sorunlardaki artış endişe verici boyutlara ulaştı.

Türkiye’de bir ilk; KÜAD kozmetik ürünlerin güvenliği ve tüketici bilinçlenmesini desteklemek amacıyla “Tüketici El Kitabı” nı oluşturdu

Bu kapsamda Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren KÜAD (Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği), kozmetik ürünlerin güvenliği ve tüketici bilinçlenmesini desteklemek amacıyla “Tüketici El Kitabı” nı oluşturdu, dernek böylelikle toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyor. Bu kapsamlı el kitabı, kozmetik ürünlerin içeriği, güvenli kullanımı ve potansiyel riskleri hakkında tüketicilere Tüketici El Kitabı rehberlik edecek.

Tüketici El Kitabı’nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

Tüketici El Kitabı’nın tanıtımı için gerçekleştirilen tanıtım toplantısına KÜAD Başkanı Levent Kahrıman, KÜAD Yönetim Kurulu, Tüketici El Kitabı Mevzuat ve Yasal İşler Komisyonu Üyeleri, KÜAD üyeleri ve aralarında gazetemizi temsilen katılan Sinan Erdoğdu’nun da olduğu çok sayıda basın mensubu katıldı. KÜAD Tüketici El Kitabı Mevzuat ve Yasal İşler Komisyonu Üyeleri; Şule Küçükoğlu, Ü.Belgin Sile, Zeynep Erol, Mehtap Arslan Aydın, Tuğba Sekban Yılmaz, Burak Ayan, Seher İrem Çevik, Sibel Çelebi, Nursel Evrim, Ferhan Candar’dan oluşuyor.

KÜAD Başkanı Levent Kahrıman “Ürünü tedarik eden, satan, üreten ve denetleyen kurumlar arasındaki etiket okuryazarlığı büyük önem taşıyor. Sahte ürünlerin yayılmaması ve tüketicilerin bilinçlenmesi için bir el kitabı hazırladık.”

KÜAD (Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği) Başkanı Levent Kahrıman toplantıda kitabın önemiyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Kozmetik sektörü hızlı büyüyor ve bu büyümeye e-ticaret önemli katkı sağlıyor. Ancak, sahte ürünlerin yayılmaması ve tüketicilerin bilinçlenmesi için bir el kitabı hazırladık. Ülkemizde ve dünyada etiket okuryazarlığı artmış olsa da, sembol ve anlamların yanlış yorumlanması ürünlerin hatalı kullanılmasına neden olabiliyor. Tedarik zincirinin tüm aşamalarında bilgi eksiklikleri yaşanmakta ve bu durum ürün güvenliğini etkiliyor. Ürünü tedarik eden, satan, üreten ve denetleyen kurumlar arasındaki etiket okuryazarlığı büyük önem taşıyor. Tüketicinin etiket okuryazarlık becerileri arttığı zaman ürünü kendisine getiren tüm katmanları aşamaları, dağıtıcıyı ve üreticiyi denetler pozisyona geçiyor ve etiket üzerinde sunulan bir iddia yanlışsa onu kamu kuruluşlarına bildirip piyasa gözetim denetimi yapmaya başlıyor, bu anlamda oldukça önemli bir çalışma”

KÜAD Tüketici El Kitabı Mevzuat ve Yasal İşler Komisyonu Başkanı Şule Küçükoğlu “Gelişen kozmetik sektörüyle birlikte ürünlerin etikette yazan içerikleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını istiyoruz. Bu yüzden KÜAD olarak, tüketici el kitabının herkes için değerli bir kaynak olacağına inanıyoruz”

KÜAD Tüketici El Kitabı Mevzuat ve Yasal İşler Komisyonu Başkanı Şule Küçükoğlu da toplantıda kitap hakkında şunları söyledi:

“Tüketici el kitabının amacı tüketicinin bilinçli karar almasını sağlamak ve tüketici haklarının korunmasına yardımcı olmak. Kitabı, basite indirgeyerek tüketicilerin rahat ve kolaylıkla anlayabileceği bir dil kullanmayı seçtik. Kitabımızın içinde yer alan konu başlıklarımız; Kozmetik ürün nedir? Kozmetik hammadde kullanım oranları, dermokozmetik nedir? Aromaterapi yağlar, yerli ve ithal ürün, etikette olması gereken zorunlu bilgiler, iddialar, semboller ve işaretler, kimyasal içerikler hakkında bilgileri kapsıyor. Gelişen kozmetik sektörüyle birlikte ürünlerin etikette yazan içerikleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını istiyoruz. Bu yüzden KÜAD olarak, tüketici el kitabının herkes için değerli bir kaynak olacağına inanıyoruz”

Toplantı soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam