SON DAKİKA
reklam
reklam

Dünya devinden yenilenebilir enerji atılımı

Eklenme Tarihi: 21 Temmuz 2024, Pazar - 23:18   Okunma Sayısı: 16446
Çamaşır ve Ev Bakım ile Saç başta olmak üzere, alanlarında lider bir firma olarak ün yapan Henkel'in Orta Doğu ve Afrika (MEA) bölgesinde faaliyet gösterdiği altı ülkede bulunan toplam sekiz Yapıştırıcı Teknolojileri üretim tesisi, yenilenebilir elektrik kaynaklarına başarılı bir şekilde geçiş yaptığı öğrenildi. Firma böylece de tesislerinde elektrik kullanımından kaynaklanan karbondioksit emisyonlarını, diğer bir deyişle Kapsam 2 emisyonlarını sıfırlayarak enerji dünyasına önemli bir katkıda bulundu.

Güneş, rüzgâr ve hidroelektrikten elde edilen yenilenebilir elektriği; dev firma sekiz işletmesinde kullanıma aldı

Henkel, Türkiye ve Kenya'da yerinde fotovoltaik (PV) güneş enerjisi ve hidroelektrikten elde edilen yenilenebilir elektrik, Güney Afrika'da rüzgâr enerjisi, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde ise güneş enerjisi, kullanıma alınan yenilenebilir enerji kaynakları oldu. Böylece firma, yılda yaklaşık 10.471 ton karbondioksit emisyonunu azalttı.Söz konusu rakam aynı zamanda, benzinle çalışan yaklaşık 2.500 arabanın bir yıl boyunca yol açtığı karbon ayak izini ortadan kaldırmaya eşdeğer.

Direktör Mehmet Yılmaz  “Hedeflerimizden biri de 2030 yılına kadar; globalde tüm ülkelerde elektriğimizin %100’ünü yenilenebilir kaynaklardan sağlamak. Bölge kapsamında hedefimize 2024 yılı itibarıyla ulaşmış olmamız, daha sürdürülebilir bir gelecek yaratma konusunda attığımız güçlü adımları ortaya koyarken, aynı zamanda bizim için büyük bir gurur kaynağı.”

Türk Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri Başkanı, Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Operasyonlar Direktörü Mehmet Yılmaz yaşanan gelişmeler hakkında şunları söyledi;

 “Henkel'de sürdürülebilirlik, stratejik gündemimizin temelinde yer alıyor ve bu alanda sürekli ilerleme kaydettiğimiz çok net hedeflere sahibiz. Hedeflerimizden biri de 2030 yılına kadar; globalde tüm ülkelerde elektriğimizin %100’ünü yenilenebilir kaynaklardan sağlamak. Bununla birlikte Türk Henkel olarak, ülkemizdeki Gebkim ve Tuzla Yapıştırıcı Teknolojileri Fabrikalarımızda kullandığımız elektriğin tamamını, 2023 yılından bu yana yenilenebilir kaynaklardan temin etmekteyiz. Şimdi aynı başarıyı Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki tüm Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri üretim tesislerimizde de sağladık. Bölge kapsamında hedefimize 2024 yılı itibarıyla ulaşmış olmamız, daha sürdürülebilir bir gelecek yaratma konusunda attığımız güçlü adımları ortaya koyarken, aynı zamanda bizim için büyük bir gurur kaynağı.”

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam