SON DAKİKA
reklam
reklam

Kadıköy’de 15 Temmuz sergisi

Eklenme Tarihi: 19 Temmuz 2024, Cuma - 08:53   Okunma Sayısı: 23177
Kadıköy’de faaliyet gösteren 4 Halk Eğitimi Merkezi öğretmen ve kursiyerlerinin hazırladıkları 15 Temmuz temalı karma serginin açılışını Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk gerçekleştirdi.

 

Türk Milletinin hain darbe teşebbüsünü engellediği 15 Temmuz’un 8. Yıldönümü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Kadıköy’de de anma programları gerçekleştirildi.

Anma programları 12 Temmuz Cuma günü düzenlenen 12 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Fotoğraf Sergisi etkinliğiyle başladı ayrı gün Söğütlüçeşme Camii’nde şehitler için Mevlid-i Şerif okundu ve lokma dağıtımı gerçekleşti.

14 Temmuz Pazar günü Kadıköy’de yaşayan şehit ve gazilerin ailelerini ziyaret eden Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk, 15 Temmuz gününe kabir ziyaretleriyle başladı ve 15 Temmuz Şehitleri; Yılmaz ERCAN’ın kıymetli ailesi Nermin ERCAN ile Melih Fuat ERCAN’ın ve Orhun GÖYTAN’ın ailesi Şennur GÖYTAN ile Gültekin GÖYTAN’ın da katılımıyla şehitlerin kabirleri başında düzenlenen anma programlarına katıldı.

Ayrıca 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı yayınlayan Muhittin Pamuk, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Bundan 8 yıl önce 15 Temmuz 2016 gecesi hain darbe girişimi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük feraseti ve liderliği ile Aziz milletimizin onurlu direnişi sayesinde bozguna uğratılmıştır. Milletimizin dünyada eşi görülmemiş bir cesaret ile FETÖ terör örgütüne karşı büyük bir demokrasi zaferine imza atmış ve Türkiye’nin gücünü dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Bu destan milletimizin güçlü iradesi, vatan ve millet aşkı ile yazılmıştır. Türkiye Yüzyılının Kahramanları canları pahasına ülkemizin bağımsızlığını ve milli egemenliğini koruyarak birlik ve beraberliğinden tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir.

15 Temmuz şanlı direnişimizin yıl dönümünde milletimize liderlik ederek hain darbe ve işgal girişimini bastıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyor, bu topraklar için canlarını seve seve feda eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz”

Muhittin Pamuk, 15 Temmuz’un yıldönümü nedeniyle hazırlanan anlamlı bir serginin de açılışını gerçekleştirdi;

 

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü'nün 8. Yıldönümü münasebetiyle Kadıköy'de faaliyet gösteren 4 Halk Eğitimi Merkezi'nin öğretmen ve kursiyerleri tarafından günün anlam ve önemine ilişkin üretilen eserlerin yer aldığı Karma Sergi Kozyatağı Kültür ve Alışveriş Merkezi'nde açıldı.

Sergi açılışı Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk ve eşi Sülün Pamuk, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, Şube Müdürleri, birim amirlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Sergide Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi, Bostancı Halk Eğitimi Merkezi, Feneryolu Özel Yürekler Halk Eğitimi Merkezi, Erenköy Zihnipaşa Halk Eğitimi Merkezi öğretmen ve kursiyerleri tarafından üretilen 60 a yakın eser yer aldı. Sergilenen eserler arasında resim, minyatür, filografi, tezhip, nakış, rölyef, giyim, kırkyama, fotoğraf, cam vb. pek çok alanda üretilen ürünler izleyenlere o günü yaşattı.

Sergide Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi tarafından Türkiye çapında yürütülen ve 81 İlin Halk Eğitimi Merkezlerince hayata geçirilen kırkyama çalışmalarının yer aldığı 12 metre uzunluğundakıi "81 İl'de Kırkyama Çalışması ile 15 Temmuz" proje halısı'da çok beğeni aldı.

Kadıköy Kaymakamı Muhittim Pamuk sergi organizasyonuna emek veren kurum müdürleri; Seda Büyükol, Hülya Narsap, Mustafa Kemal Topaloğlu, Halit Ulaş ile öğretmen ve kursiyerleri yürekten tebrik etti ve Allah bir daha böyle bir günü yaşatmasın dedi.

Editör: Uğur Faruk YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam