SON DAKİKA
reklam
reklam

Çekmeköy Muharrem Lokmasında Buluştu

Eklenme Tarihi: 16 Temmuz 2024, Salı - 11:43   Okunma Sayısı: 30155
Çekmeköy Sivaslılar Derneği ve ilçedeki bazı lokma sahiplerince, Muharrem ayının 6. Gününde Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çekmeköy Şubesi’nde bir araya gelerek lokma ikram etti. Etkinlik, büyük bir katılımla gerçekleşirken ilçenin önde gelen bir çok isimi de ikrama katılım sağladılar.

 

Lokma ikramı Çekmeköy’ün tanınmış isimlerini bir araya getirdi

Muharrem ayı İslam dünyası için son derece önemli bir ay. Bu ay pek çok önemli ayın yanı sıra, aynı zamanda İslam ve insanlık âlemini sarsan pek çok acı olayın da yaşandığı bir ay. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in “Ramazan ayında sonra,  tutulan en faziletli oruç Muharrem ayında tutulan oruçtur” sözünün de  önemini ve kıymetini bilen canlar bu günleri oruç tutarak geçiriyorlar.

Çekmeköy Sivaslılar Dernek Başkanı ve iş insanı Yücel Aydın ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çekmeköy Cemevi'nde matem ayında oruç tutan canlarla birlik ve kardeşlik sofrası kurdu. Lokma ikramına Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in eşi Hatice Çerkez, eski başbakanlardan Binali Yıldırım’ın kardeşi İlhami Yıldırım, AK Parti, MHP ve CHP meclis üyeleri, siyasi parti yöneticileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Çekmeköy Kent Konseyi Başkanı Özgür Altıparmak’ın da olduğu çok sayıdan isim katıldılar.

Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik “Canlar, Muharrem ayınız mübarek olsun. Tutmuş olduğunuz lokmalar hak katında kabul ve makbul eylesin.”

Misafirlerine Muharrem Ayında Lokma ikram eden Sivaslılar Dernek Başkanı Yücel Aydın ve Yönetim Kurulu Üyeleri davete katılan başta Çekmeköy'ün Kaymakamı Resul Çelik olmak üzere ve bir birinden kıymetli misafirlerine teşekkür etti.

Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik de yapmış olduğu konuşmasında “Canlar, Muharrem ayınız mübarek olsun. Tutmuş olduğunuz lokmalar hak katında kabul ve makbul eylesin. Hayırlı akşamlar, canlar” dedi.

Etkinlikte, cem evi dedesi tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve sofra duasıyla lokmalar dağıtıldı ve katılımcılar tarafından afiyetle yendi. Komşular ve davetliler, Muharrem ayının manevi atmosferinde bir araya gelerek bu anlamlı günde birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam