SON DAKİKA
reklam
reklam

Eldeniz Babayev'in Zafer Müjdesi sergisi sanatseverlerle buluştu

Eklenme Tarihi: 3 Temmuz 2024, Çarşamba - 11:30   Okunma Sayısı: 10636
Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 105. kuruluş yıl dönümü, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl kutlamaları ve Azerbaycan'ın Ulusal Lideri Haydar Aliyev'in doğumunun 100. yılı nedeniyle AKM’de Zafer Müjdesi sergisi düzenlendi. Ünlü ressam Eldeniz Babayev'in "Zafer Müjdesi" sergisi sanatseverlerce 5 Temmuz 2024’a kadar Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Galeri’de ziyaret edebiliyor.

Babayev'in "Zafer Müjdesi" sergisi iki ülkenin tarihi mirasına yönelik eserleri bir araya getirdi

Serginin açılışı Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva, Türksoy Genel Sekreter Yardımcısı Sait Yusuf, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanı Ferruh Özpilavcı, AKM Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı, Azerbaycan Kültür Merkezi Başkanı Samir Abbasov, Azerbaycan AKM Müdür Yardımcısı Osman Musayev, Beyoğlu Kaymakamı Can Aksoy, İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım ve Timsal Karabekir’in katılımıyla gerçekleştirilen sergi iki ülkenin tarihi mirasına yönelik eserlerden oluşuyor.

Azerbaycan-Türkiye dostluğu ve Azerbaycan'ın Zafer Savaşı'nda kazandığı başarılar da sergide yer alıyor

Sergide anatcının, sanatının farklı dönemlerini yansıtan yetmiş kadar boya ve grafik eseri sergileniyor. Portre, natürmort, günlük hayat ve tarihi konuları işleyen eserler arasında, Azerbaycan'ın Zafer Savaşı'nda kazandığı başarılar ve Azerbaycan-Türkiye dostluğunu anlatan çalışmalar bulunuyor. Ayrıca halkın günlük yaşantısını, örf ve adetlerini tanıtan resimler de ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Sergi, Azerbaycan ve Türkiye'nin tarih, kültür ve dostluğuna adandı

Ayrıca Azerbaycan'ın Ulusal Lideri Haydar Aliyev ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün portreleri ile Azerbaycan'ın bağımsızlığına kavuşmasında önemli rol oynamış Türk ve Azeri paşalarının portreleri de yer alıyor. İstiklal ve özgürlük düşünceleriyle tanınan Azerbaycan ve Türkiye şairlerinin grafik portreleri de sergide görülebilecek.

Sergi, Azerbaycan ve Türkiye'nin tarihine, kültürüne ve dostluğuna adanmış önemli bir sanat etkinliği olma özelliği taşımakta. Ressam ve sanatçı Eldeniz Babayev'in "Zafer Müjdesi" sergisi 5 Temmuz tarihine kadar Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Galeri’de sergilenecek.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam