SON DAKİKA
reklam
reklam

Bitlis'te ziyaretçiler bayramın ikinci gününde tarihi mekanlarda zaman geçirdi

Eklenme Tarihi: 17 Haziran 2024, Pazartesi - 19:18   Okunma Sayısı: 14005
UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Bitlis'in Ahlat ilçesindeki tarihi mekanlarda Kurban Bayramı dolayısıyla ziyaretçi yoğunluğu yaşandı.

Bayram tatili dolayısıyla "Sakin Şehir" ünvanına sahip Ahlat'a gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, Selçuklu Meydan Mezarlığını, tarihi kümbetleri ve doğal güzellikleri gezdi.

Mezar taşlarının üzerlerindeki kabartmaları, motifleri, kitabeleri ve yazıları inceleyen ziyaretçiler, mezar taşlarını cep telefonlarıyla görüntüledi, kitabeler hakkında bilgi aldı.

İstanbul'dan gelen Onur Yatar, ilk defa geldiği Selçuklu Meydan Mezarlığı'ndan çok etkilendiğini söyledi.

Yatar, "Kurban Bayramı tatilinde buraya geldim. Dünyanın en büyük Türk İslam mezarlıklarından birini ziyaret ettik. Çok etkilendim. Burası çok güzel, herkese tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

İzmir'den gelen Kemal Serdar Aslan ise "Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı görmek için bayram tatilinde buraya geldik. Alan beklediğimden daha büyük çıktı. Herkesin bu güzellikleri görmesi gerekir." dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam