SON DAKİKA
reklam
reklam

Mesleki eğitimde öncü okul

Eklenme Tarihi: 30 Nisan 2024, Salı - 10:50   Okunma Sayısı: 42426
50. Yıl Cumhuriyet Feridun Tümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Okul Müdürü Süleyman Turgay Ünlüeser ve öğretmenlerin çabalarıyla, alanında başarılı teknik elemanlar yetiştirme konusunda Kadıköy ve çevre ilçelerde adından övgüyle bahsedilen kurum haline geldi

Kadıköy’de mesleki ve teknik eğitimin önemli kurumlarından olan 50. Yıl Cumhuriyet Feridun Tümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Grafik ve Fotoğraf ile Ulaştırma Hizmetleri alanlarında nitelikli teknik eleman yetiştirmeye devam ediyor.

Okul Müdürü Süleyman Turgay Ünlüeser ve okulun başarılı eğitimcilerden oluşan öğretmen kadrosu, alanında en iyi birikimle donanmış mezunlar verme gayretiyle özverili şekilde çalışıyor.

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI

Okuldaki bölümlerle ilgili bilgiler veren Okul müdürü Ünlüeser, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında çeşitli yaş düzeyindeki çocuklara hangi eğitimin verileceğinin öğretildiğini belirterek, “Meslek lisesinden mezun olan öğrenciler özel anaokullarında veya özel eğitim merkezlerinde yardımcı öğretmenlik yapabilmektedirler. Bu bölümde; Anne ve çocuk sağlığı, Çocuk ruh sağlığı, Çocukla iletişim, Erken çocukluk ve özel eğitimde  program, Animasyon, Oyun, Drama, Müzik ve dramatik etkinlikler, Oyuncak yapımı, Gelişim alanları v.b. dersler verilmektedir, derslerimiz teorik ve uygulamalı olarak işlenmektedir.12. sınıfta işletmelerde beceri eğitimi dersi alarak haftada üç gün ilçemizdeki anasınıflarına uygulama yapmaya gitmektedirler. Ayrıca bizim okulumuzda öğrencilerimiz, alanlarında yapılan Erasmus projeleri ile çocuk gelişimi alanındaki  uygulamaları yurt dışında staj yaparak  gözlemleme şansı bulmaktadır” dedi.

GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI

Müdür Ünlüeser, Grafik ve Fotoğraf alanıyla ilgili olarak şunları söyledi;

“Grafik ve fotoğraf alanında amacımız; grafikerlik mesleğinin yeterliklerine sahip, donanımlı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çevre ve toplum bilincine sahip, güç birliği bilinci ile kendi iş yerini kurma düşüncelerini faaliyete geçirebilen ve işin her aşamasında kaliteden sorumlu olmanın gereğini bilen bireyler yetiştirmektir.

50.Yıl Cumhuriyet Ferudun Tümer Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Grafik ve Fotoğraf alanı mezunlarımızın büyük bir çoğunluğu üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarına devam etmektedirler.
Bu öğrencilerimizin çoğunluğu, kaliteli eğitimin önemine inanmış gözde üniversitelerde eğitim görmektedirler.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Marmara Eğitim Fakültesi, Sakarya Üniversitesi ve özel üniversiteler de mezun olduğu alanlarda eğitim görmektedirler.”

ULAŞTIRMA HİZMETLERİ ALANI

  1. Yıl Cumhuriyet Feridun Tümer MTAL Ulaştırma Hizmetleri Alanı, deneyimli ve güçlü eğitimci kadrosu ile öğrencilerinin teoride edindikleri bilgileri gerçek hayatta yaşananlar ile ilişkilendirebilmelerini, öğrendiklerini uygulama olanağı bulmalarını ve eğitimleri süresince gerçek hayatın içinde olmalarını hedefliyor.

Müdür Turgay Ünlüeser bu bölümü anlatırtken de şunları söyledi;

50.Yıl Cumhuriyet Feridun Tümer MTAL Ulaştırma Hizmetleri Alanı Kültürel ve sosyal etkinlikleri aracılığıyla da öğrencilerine geniş bir bakış açısı sağlamaya çalışırken, Ulaştırma Hizmetleri Alanı -Lojistik dalı eleştirel düşünebilme ve farklı ilgi alanlarıyla tanışma fırsatı sunarken yenilikçi, donanımlı ve çok yönlü lojistikçi olarak kendilerini gerçekleştirme olanağı sunmaktadır. Alan Öğretmenleri eşliğinde teoride öğrendiklerini sahada görme ve uygulama imkanı vermekteyiz. Sektörde deneyim sahibi eğitimci yönü olan Uzmanlardan Ulaştırma Alanı öğrencilerinin okulumuzda da eğitimler almalarını sağlamaktayız.

Lojistik elemanı olmak isteyenler seçtikleri mesleği kazandıracak eğitimi başarı ile tamamlamaları durumunda, yeterlik sınavına girmek için eğitim ön şartını yerine getirmiş olurlar. 50. Yıl Cumhuriyet Feridun Tümer MTAL Ulaştırma Alanı öğrencileri genelde uzman öğretmenlerimizin ışığında yönlendirdiğimiz işbirliğimizin olduğu firmalarda uzun süreli stajları sonrasında iş fırsatı yakalamaktadır. Lisans eğitimine devam etmek isteyenler sınavıda başardıklarında yönetimin belirlediği kurallar içinde göreve başlar ve mesleklerinde yükselirler.” 

Okul, Ortaöğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının arttırılması Teknik Destek Projesi (ODAP) kapsamında Ankara’da  Bakanlık tarafından düzenlenen “ Ulusal Strateji  Belgesi Hazırlama Çalıştayı” na katıldı. Bu proje kapsamında 15-16-17 Nisan tarihlerinde öğrenme şenlikleri gerçekleştirildi.

Ulaştırma Hizmetleri Alanı öğrencilerine 11 Mart 2024 Pazartesi günü Gümrük Müşaviri ve Akademik Eğitmen Ahmet Hakkı DÖNMEZ tarafından gümrük işlemleri ile ilgili pratik eğitimler verildi.

 

Okul Meclisi tarafından düzenlenen 9.sınıflar arası “İstanbul’un Tarihi ve Kültürel Zenginlikleri” konulu bilgi yarışmasında 9 Ulaştırma sınıfını temsilen katılan Mustafa Alihan SOMUNCU ve Berat ÖZDEMİR adlı öğrenciler birinci oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Ticaret Odası ile yapılan protokol kapsamında Proje okulu olarak faaliyet gösteren okula Ticaret Odası tarafından hediye edilen Bilgisayar Laboratuvarı ve Grafik Tasarım Atölyesi Baskı makinesinin açılışı Okul Hamisi Ender Karvar’ın teşrifleriyle gerçekleşti

Beden Eğitimi Öğretmeni Elif Erdoğan’ın çalıştırdığı takımlardan Genç Erkek Basketbolda Kadıköy 3.üncüsü ve Genç Kız Masa Tenisi Kadıköy 3.üncüsü oldu.

 Okul, eTwinning Projesi kapsamında Öğretmen Sevilay Seryol başkanlığında yapılan çalışmalar neticesinde kısa sürede gerçekleştirdiği etkinliklerle en üst seviye olan Avrupa Kalite Etiketi ödülü kazandı.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam