SON DAKİKA
reklam
reklam

Kültürler müzikte buluşuyor

Eklenme Tarihi: 28 Nisan 2024, Pazar - 23:58   Okunma Sayısı: 22122
İstanbul Kültürler Korosu, Türkiye’nin çeşitli illerinde ve yurtdışında düzenlediği konserlere bir yenisini ekledi ve müziğimizin ünlü isimlerinden Salim Dündar ile Şişli’de muhteşem bir geceye imza attı

 

Gazetemizin yazarlarından İsmet Akkoç, İstanbul Kültürler Korosu’nun kurucuları Serdar ve Aysel Taştanoğlu çifti anlatırken şunları söylüyor ve  “40 yıllık dostlarımın, Türkiye sınırlarını da aşan başarılarını izlemek bile beni yoruyor ama sevgili Serdar ve Aysel’in bu enerjiyi nereden aldıklarına bir türlü akıl erdiremiyorum” diyor.

Gerçekten bu eşi benzeri olmayan koro, inanılmaz başarılı işlere imza atıyor.

Serdar Taştanoğlu’nun şefliğini yaptığı, İbranice, Macarca, Katalanca, Süryanice, Türkçe vb. dillerde evrensel bir repertuarı olan koro gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çok başarılı ve ses getiren konserlere imza atıyor.

 

Serdar Taştanoğlu tarafından 2016 yılında kurulan ve farklı etnik kökenlerin izlerini taşıyan İstanbul Kültürler Korosu, konserlerinde izleyenleri adeta zaman tünelinde muhteşem bir geziye çıkarırken unutulmaz bir gece yaşanmasına fırsat oluşturuyor.

Sıradan bir konser izlemek için gelen seyirciler bile tadı damaklarında kalan bir konserin tekrarını acaba ne zaman ve nasıl yaşarız düşüncesiyle salondan ayrılıyor.

Biz bu koronun bir eşi ve benzerini görmedik, gören var mı onu da bilmiyoruz.

Yurt içi ve yurt dışında gittikleri her yerden önemli izler bırakarak ayrılan koronun ardından gazeteler de övgüyle bahsediyor.

Koronun geçtiğimiz Şubat ayında Kocaeli’de verdiği bir konser sonrasında Bizim Sakarya Gazetesi şunları yazmış;

“Kocaeli Sekalılar Derneği, SEKA’nın ve İzmit’in zengin mirasını yaşatmak ve kendileri için Sekalılar Lokalini hayata geçiren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür etmek amacıyla İstanbul Kültürler Korosu’nu İzmitlilerle buluşturdu

 

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, SEKA kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla Sekalılar Lokalini hayata geçirmişti. Kocaeli Sekalılar Derneği de Başkan Hürriyet’e teşekkür etmek ve SEKA mirasını yeniden yaşatmak adına anlamlı bir geceye imza attı. İstanbul Kültürler Korosu, müzik şöleni ile İzmitlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Serdar Taştanoğlu tarafından 2016 yılında kurulan ve farklı etnik kökenlerin izlerini taşıyan İstanbul Kültürler Korosu, İzmitlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Memleketim, Yiğidim Aslanım, İzmir Marşı, Eski Dostlar, İçin İçin Yanıyor, Hayat Bayram Olsa ve çok daha fazla kıymetli eseri farklı dillerde seslendiren koro büyük alkış aldı.”

Geçtiğimiz günlerde Serdar Taştanoğlu yönetimindeki bu eşsiz koro muhteşem bir konsere daha imza attı.

Maltepe’nin, İstanbul’un hatta Türkiye’nin gururu olan, repertuarında, 40’a yakın dil ve şivede, 400’ün üstünde her türden ezgi bulunduran, hem dünya, hem ülkemiz, hemde dünyadaki etnik müzikleri icra eden tek koro olan kurucu ve şefliğini Serdar Taştanoğlu’nun yaptığı İstanbul Kültürler korosu  Her zamanki gibi bu sezona da hızlı başlamış.

 İBB Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi, Magosa Rauf Raif Denktaş Kültür Merkezi, Kadıköy Evlendirme Dairesi, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi,  İzmit Belediyesi Kültür Merkezi’nde konserler gerçekleştirmiş.

SALİM DÜNDAR’LA

MUHTEŞEM KONSER

Koronun yolu  Aynalar, Sen Mevsimler Gibisin, Kalbimi Kim Çalıyor gibi eserlerle Türk müzikseverlerin kalbine taht kural bu eserlerin hit olmadının üzerinden neredeyse 50 yıl geçmesine rağmen unutulmayan hala çok sevilen yaşı 85 aştığı halde sesinden yorumundan hiçbirşey kaybetmeyen usta Sanatçı Salim Dündarla kesişmiş.

Aynı mantık ve ekolle müzik çalışması yapan başarılı şef Serdar Taştanoğlu korosu ve Salim Dündar, büyük bir aşkla birlikte konser yapmayı planlamış. Uzun süreli provalar sonrası çalışmalara usta müzisyen Celal Kara da dahil olmuş.

Ve sonunda 18 Nisan’da Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi muhteşem bir konsere ev sahipliği yaptı.

Konserde önce koro ve koronun solistleri

Lazca,Arapça, Ladinoca, İtalyanca, Fransızca, İngilizce Katalanca, Sırpça, Hırvatça, Japonca, İspanyolca eserler icra etmiş ikinci bölümde Salim Dündar sevilen eserlerini koronun vokal yapması ile icra ettı.

İzmir Marşı ile biten konser izleyici tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

İstanbul Kültürler Korosu, bir sonraki konserini 3 Mayıs 2024 tarihinde Yeditepe Üniversitesi Büyük Salon’da verecek.

Konsere müziğimizin usta isimleri Bora Gencer ve Sevda Karaca ile birlikte Kıbrıs’tan katılacak amatör sanatçı Nidai Yıldız, bu güzel geceye renk katacak.

İstanbul Kültürler Korosu, artık koronun sembolü haline getirdiği Mavi Kapak toplayıp engellilere tekerlekli sandalye sağlama kampanyasını bu konserde de devam ettirecek.

Bu güne kadar mavi kapakla engellilere kazandırdıkları 4 sandalyeyi 15’e çıkarmayı hedefliyorlar ve konsere gelecek sanatseverlerden mavi kapak bekliyorlar.

Koro bu konserin arkasından 15 Mayısta Mısır Şarm El Şeyh’te   ve 20 Mayıs’ta Kahire’de konser verecek.

Koronun sürpriz olarak açıklayacağı ikisi İstanbulda ikisi Türkiye’nin başka illerinde ve ikisi de yurt dışında olmak üzere 6 konseri daha olacak.

Diğer birçok koro gibi belli periyotlarda çalışma prensibi olmayan, tüm yıl boyunca üye kabul eden ve etkinlikleri aralıksız sürdüren koro müzikseverleri aralarına katılmaya bekliyor.

Koronun irtibat numaraları ve mail adresleri şöyle;

05323740285

05302458736

[email protected]

[email protected]

Yalı mah. Maltepe İstanbul

Editör: Uğur Faruk Yıldız - İsmet Akkoç

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam