SON DAKİKA
reklam
reklam

Kentsel Dönüşüm Panelde Masaya Yatırıldı

Eklenme Tarihi: 10 Şubat 2023, Cuma - 23:31   Okunma Sayısı: 80567
Kentsel dönüşüm hakkında bilinmeyenleri ve Konut Yapı Kooperatiflerin dönüşümdeki payları ile vasıflarını anlatan panel, 4 Şubat Cumartesi günü birçok tanınmış isim ile uzmanların katılımıyla Kartal Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kartal Belediyesi, Kartal Kent Konseyi ve ÇÖZDER’in katkılarıyla gerçekleşen panele, Belediye Meclis üyeleri, Muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da ilgi gösterdi. SHP ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Başbakan yardımcılığı görevlerinde bulunmuş olan Murat Karayalçın, TBMM İmar Komisyonu üyesi CHP İstanbul Milletvekili Mim. Gökan Zeybek, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kadıköy Bölge temsilcisi Y. Mim. Saltuk Yüceer, Kartal Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü Güneş Eraslan Baybora, Toplumsal Çözümler ve Üretici, Tüketici Derneği Başkanı Mehmet Gerday ve Özmen Sitesi yöneticisi Mahmut Özmen’in konuşmacı olarak katıldığı panele Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Belediye Başkan vekili Oktay Aksu, Kartal CHP İlçe Başkanı Süleyman Uzunok, Kartal DP İlçe Başkanı Eray Ekim, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanlarından Mustafa Kul, Kartal Kent Konseyi Başkanı Av. Türkan Kurtulmaz gibi isimlerde izleyici olarak katıldılar.

Kentsel dönüşümlerde dikkat edilmesi gereken noktalara vurgu yapıldı

Kentsel dönüşüm konulu panelin moderatörlüğünü Fahri Ertik yaparken, ABB eski Belediye Başkanı Murat Karayalçın, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile Kartal Kent Konseyi Başkanı Av. Türkan Kurtulmaz da birer konuşma yaptılar.

Murat Karayalçın yaptığı konuşmada Türkiye’nin ilk Kentsel Dönüşüm projesi olan ‘Dikmen Vadisi’ projesini Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde nasıl gerçekleştirdiklerini aktarırken, Kentsel Dönüşümlerde dikkat edilmesi gereken noktalara vurgu yaptı.

Kürsüye davet edilen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de yaptığı konuşmada Kentsel Dönüşüme verdikleri önemi anlatırken, kişilerin korunma ve barınma hakkı için herkese görevler düştüğünü ifade etti. Başkan Yüksel, Kentsel dönüşüm için yıllardır atılan binlerce adım olduğunu ancak bunların hızlarının oldukça yavaş olduğunu hatırlatarak, bu doğrultuda paneli önemsediğini ve dikkatle takip edeceğini söyledi.

Panelde bir başka konuşmacı olan Kartal Kent Konseyi Başkanı Av. Türkan Kurtulmaz da  yaptığı konuşmada Kent Konseylerinin Sivil Toplum Kuruluşları ve Vatandaşlar ile Yerel Yönetimler arasında bağ oluşturduklarına dikkat çekerek, “İnsanların temsilcisi olarak sorunlara çözüm bulabilirsek paydaş olabiliriz. Sadece eleştirerek değil,  sorunların tespitinde ve aynı zamanda çözüm üreten olmak durumundayız. Sosyal Hukuk Devleti aynı zamanda barınma hakkını da korur.” dedi.

Panelistler; Görsel slayt görüntüleri eşliğinde Kentsel Dönüşümde Yapı Kooperatifleri’nin önem ve anlamını anlatarak,  Yapı Kooperatiflerinin kurulmasının önemini, sağlayacağı maddi-manevi desteği ve yasalda verilen hak ve kolaylıkları, uygulama hallerini, bu alanda yaptıkları, uyguladıkları, yaşama geçirdikleri proje ve yaşam alanlarından örnekler sunarak katılımcıları bilgilendirdiler. Soru-Cevap bölümünün ardından panel sona erdi.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam